Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου καυτηρίασε σήμερα τις χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, που οι εργασίες της ξεκινούν άμεσα, στην Τεχεράνη, καταγγέλλοντάς τις πως νομιμοποιούν το ιρανικό καθεστώς, την ώρα που αυτό «αρνείται το Ολοκαύτωμα» και θέλει να «εξαφανίσει» από προσώπου Γης το Ισραήλ.

«Πάνω από 120 κράτη συσκέπτονται στην Τεχεράνη και χαιρετίζουν ένα καθεστώς που, όχι μόνον αρνείται το Ολοκαύτωμα, αλλά έχει δεσμευθεί να εξαφανίσει το εβραϊκό κράτος, να συμπεριφερθεί βάναυσα στον λαό του, την ώρα που είναι συνένοχο για την κρεουργία χιλιάδων αθώων Σύρων», τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, που κάνει έμμεση αναφορά στην υποστήριξη που προσφέρει η Τεχεράνη στο συριακό καθεστώς.

«Στους κόλπους της διεθνούς κοινότητας, υπάρχουν πολλοί που μοιάζουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα. Πιστεύω πως αυτό αποτελεί όνειδος για την ανθρωπότητα», τόνισε ο Νετανιάχου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κάτω Σαξωνίας στη Γερμανία Νταβίντ Μακ Άλιστερ.

Στις 23 Αυγούστου, το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν και άλλους διεθνείς ηγέτες κατά της «παγίδας της ιρανικής προπαγάνδας» στη διάρκεια της συνόδου των Αδεσμεύτων.

Οι ηγέτες των χωρών των Αδεσμεύτων το επόμενο διήμερο, από αύριο, θα συμμετάσχουν στη σύνοδο του Κινήματός τους στη Τεχεράνη.

Το Ιράν ευελπιστεί πως η σύνοδος τούτη θα αποτελέσει το έναυσμα για τον τερματισμό του διεθνούς αποκλεισμού του, στον οποίο τον έχουν οδηγήσει οι κυρώσεις για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.