Το αν μπαίνει ή όχι η σοκολάτα στο ψυγείο είναι ένα ερώτημα που βασανίζει οικογένειες και οικογένειες, ειδικά όταν σφίγγουν οι ζέστες.
Ευτυχώς υπάρχει απάντηση και τη μοιράζεται μαζί μας ένας ειδικός της σοκολάτας από τη Νέα Ζηλανδία, ο ζαχαροπλάστης Luke Owen Smith, που μας λέει πως ό,τι κι αν κάνουμε, δεν πρέπει να τη βάζουμε ποτέ στο ψυγείο. Ή σχεδόν ποτέ.
Όπως είπε στο περιοδικό «Stuff», όταν βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο την «πνίγουμε», αποτρέποντάς τη να «απελευθερώσει τα αρώματά της». Ούτε και η ζέστη είναι ωστόσο φίλη της σοκολάτας, όπως υποδεικνύει, καθώς το μυστικό κρύβεται στην ισορροπία: «Οι εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες μπορούν να ‘‘στραγγαλίσουν’’ τη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και οι ζεστές».
Το «ποτέ» είναι λοιπόν συζητήσιμο: «Αν παραέχει ζέστη, τότε το ψυγείο είναι η μόνη λύση, αν και δεν είναι καλή λύση για τη σοκολάτα».
Γι’ αυτό και προσθέτει πως πρέπει πάντα να την αφήνουμε να αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου πριν την καταναλώσουμε…