Απλό είναι: όσο περισσότερες γυναίκες σε περιβάλλουν, τόσο πιο οικονομία κάνεις…

Θα θυμάσαι ίσως την απλή οικονομική θεωρία της προσφοράς και της ζήτησης από την πολιτική οικονομία των σχολικών χρόνων: όσο μεγαλύτερη είναι η προσφορά ενός αγαθού, τόσο μικρότερη αξία έχει.

Ε, το ίδιο ισχύει και στον έρωτα: ο άντρας είναι έτοιμος να ξοδέψει πολλά περισσότερα σε μια γυναίκα αν νιώσει ότι αυτή είναι η μοναδική του ευκαιρία για… ρομάντζο. Ή σεξ.

Ας το ονομάσουμε σεξ που είναι και καλύτερο…

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Minnesota συσχετίζει την οικονομική συμπεριφορά του άντρα (πόσα θα ξοδέψει ή δεν θα ξοδέψει) με τον αριθμό των διαθέσιμων γυναικών στο περιβάλλον του. Όσο λιγότερες είναι αυτές, τόσο πιο διατεθειμένος είναι να ξοδέψει περισσότερα στο φλερτ! Γιατί; Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα για να κατακτήσουμε αυτή τη «μοναδική»!

Με άλλα λόγια, όσα περισσότερα γκομενάκια μοστράρεις, τόσο πιο οικονομικά τη βγάζεις. Περίεργο ε; Καταστρατηγείται ένας από τους πυλώνες του τρόπου με τον οποίο μεγαλώσαμε, ότι δηλαδή οι πολλές γκόμενες είναι πολυέξοδες!Τώρα αν το πιστεύεις ή όχι, είναι δικό σου θέμα. Η επιστήμη μια φορά μίλησε («μωρό μου δεν σε κερατώνω, οικονομία κάνω τώρα με την κρίση»!).