Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως αυξήθηκαν τον Ιούλιο μετά την πτώση που είχαν σημειώσει τους προηγούμενους τρεις μήνες και θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο μιας κρίσης σαν αυτή που σημειώθηκε τον Αύγουστο το 2007, ανέφερε εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ.

«Οι τιμές υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν κι άλλο», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας Abdolreza Abbassian στο πρακτορείο Reuters. «Αναμφίβολα δεν θα πέσουν κάτω από τις τιμές του περασμένου χρόνου», πρόσθεσε.

Ο δείκτης FAO Food Price, που δίνει τις μηνιαίες αλλαγές τιμής σε ένα καλάθι με είδη τροφίμων (μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δημητριακά, γαλακτοκομικά, κρέας, ζάχαρη) διαμορφώθηκε στις 213 μονάδες τον Ιούλιο, 12 μονάδες υψηλότερα από ότι τον Ιούνιο και σε επίπεδα του Απριλίου, αναφέρει ο FAO σε ανακοίνωσή του. Τα επίπεδα του δείκτη τον Ιούλιο είναι κάτω από το ρεκόρ των 238 μονάδων το Φεβρουάριο του 2011 αλλά πλησιάζουν αυτά της κρίσης του 2007, τονίζει.