Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη νότια Σερβία δίνουν μάχη με τις φλόγες για πέμπτη συνεχή μέρα σε τρία χωριά στην περιοχή του Πρέσεβο που βρίσκονται σε πύρινο κλοιό.

«Οι κάτοικοι είναι ασφαλείς» δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εκτάκτων Καταστάσεων Ντράκτσα Στανοϊκοβιτς, σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά μαίνεται έξω από τα χωριά Σβίνιστε και Λάινικ, πέντε χιλιόμετρα ανατολικά του Πρέσεβο κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Οι φλόγες πλησιάζουν προς το χωριό Οραόβιτσα, της ΠΓΔΜ, ένα χιλιόμετρο βόρεια του Πρέσεβο, πρόσθεσε.
«Στο χωριό Σβίνιστε χθες το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Μάλλον κάποιος με τη φωτιά στο χέρι κινείται πίσω από τους πυροσβέστες. Ήδη έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία για ένα άτομο ύποπτο, για εμπρησμό» είπε ο κ. Στανοϊκοβιτς.

Στα χωριά Σβίνιστε και Λάινικ υπάρχουν περίπου 20 σπίτια, στα οποία ζουν περίπου 100 κάτοικοι. «Οι κάτοικοι και οι περιουσίες είναι ασφαλείς» ανέφερε.

Σε χωριά της Σερβίας, το Σαββατοκύριακο και τις τελευταίες τρεις μέρες, τέθηκαν υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις περισσότερες από 20 πυρκαγιές, κυρίως σε πευκοδάση και σε εκτάσεις με ακακίες.