Μια νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Swg, δείχνει ότι η δεξιά στην Ιταλία έχει αυτήν τη στιγμή τη μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις των κατοίκων της γειτονικής χώρας, με τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι να λαμβάνει το 32,2% της πρόθεσης ψήφου, κάτι που σημαίνει ότι καταγράφει άνοδο σε σχέση με το 30,2% του περασμένου Ιουλίου.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Λουίτζι ντι Μάιο βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 28,3%, ενώ στις 30 Ιουλίου ήταν στο 29,7%. Το Δημοκρατικό Κόμμα, με γραμματέα τον Μαουρίτσιο Μαρτίνα, είναι τρίτη πολιτική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με το 17,7% της πρόθεσης ψήφου. Στις βουλευτικές εκλογές του της 4ης Μαρτίου είχε λάβει το 18,7% των ψήφων.

Η Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι αγγίζει το χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυσή της, με μόλις το 6,9% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πρόθυμοι να την ψηφίσουν. Τέλος, το ακροδεξιό «Αδέλφια της Ιταλίας» βρίσκεται στο 4,1%, πολύ κοντά στο ποσοστό του των βουλευτικών εκλογών, το οποίο ήταν 4,4%.