Εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν από το σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην πόλη Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Ισοπεδώθηκαν κτίρια, δρόμοι καταστράφηκαν ενώ προκλήθηκαν διακοπές στο ηλεκτρικό, υδατικό και αποχετευτικό δίκτυο.

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου ήταν 30 χιλιόμετρα δυτικά της μεγαλύτερης πόλης του νησιού, σε εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, έγινε στις 04:35 του Σαββάτου τοπική ώρα. Η έκταση των ζημιών δεν θα γίνει γνωστή πριν από το ξημέρωμα, ανέφεραν πληροφορίες.

Μετασεισμοί εξακολουθούσαν να ταρακουνούν το Christchurch, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατακλύζονταν από τηλεφωνήματα και η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η αστυνομία απέκλεισε τον κεντρικό εμπορικό τομέα, όπου οι δρόμοι φέρονται να έχουν αποκλειστεί από την πτώση των προσόψεων κτιρίων που κατέρρευσαν και από σπασμένα τζάμια.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς και δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.