Μία νεαρή γυναίκα νεκρή και τουλάχιστον δεκατρείς τραυματίες, ανάμεσά τους ένα μικρό κορίτσι, είναι ο νεότερος απολογισμός από τους πυροβολισμούς ενόπλου τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, στο Τορόντο του Καναδά. Νεκρός είναι και ο δράστης ενώ το κορίτσι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας της πόλης.

«Εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα… δεν αποκλείουμε τίποτα» δήλωσε ο Μαρκ Σόντερς μιλώντας σε δημοσιογράφους από το σημείο των πυροβολισμών.

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και περιπολικά έχουν συρρεύσει στην περιοχή που έπεσαν οι πυροβολισμοί, στην ανατολική πλευρά του Τορόντο, όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια, καφέ και καταστήματα.

Όπως εξηγεί το Reuters, το Τορόντο αντιμετωπίζει αύξηση στην ένοπλη βία φέτος. Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 53% με 26 νεκρούς, μέχρι στιγμής σήμερα, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας.

Ο δήμαρχος της πόλης Τζον Τόρι δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το Τορόντο έχει πρόβλημα με το θέμα των όπλων και πως τα όπλα είναι πολύ άμεσα διαθέσιμα σε πολλούς ανθρώπους.

(φωτογραφία αρχείου)