Ορισμένες δυτικές χώρες, χωρίς να διευκρινίσει ποιες, κατηγόρησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι διαστρεβλώνουν τη συμφωνία της Γενεύης σχετικά με τις αρχές στις οποίες πρέπει να βασιστεί η πολιτική μετάβαση στη Συρία.

«Δυστυχώς, ορισμένοι εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να λένε ότι η συμφωνία της Γενεύης είναι απαράδεκτη για αυτούς, και παράλληλα, ορισμένοι δυτικοί συμμετέχοντες στη σύνοδο της Γενεύης άρχισαν με δημόσιες τοποθετήσεις τους να διαστρεβλώνουν το συμβιβασμό στον οποίο είχαμε καταλήξει. Αυτό δεν συνιστά με κανένα τρόπο την ερμηνεία του συμβιβασμού της Συνόδου», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου στην Μόσχα.

Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι η ομάδα των λεγόμενων Φίλων της Συρίας έχει ξεπεράσει την διάρκεια που μπορούσε να είναι χρήσιμη και ότι μόνο η άρτι σχηματισθείσα Ομάδα Δράσης για τη Συρία μπορεί να τερματίσει τις μάχες στη χώρα.

Ο Λαβρόφ θα συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της συριακής αντιπολίτευσης στη Μόσχα την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την πιθανότητα τερματισμού της βίας στη χώρα.