Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος της τράπεζας Barclay’s Μάρκους ‘Ειτζις, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε ότι χειραγώγησε πολιτικά τα επιτόκια Libor και Euribor στη διατραπεζική αγορά, ανακοίνωσε η τράπεζα.

«Τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας έφεραν στο φως απαράδεκτες συμπεριφορές στους κόλπους της τράπεζας και κατάφεραν καταστροφικό πλήγμα στην υπόληψη της Barclay’s. Οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι μας εξαπατήθηκαν και λυπούμαι πραγματικά για αυτό», δήλωσε ο Μάρκους Έιτζις.

«Ελπίζω οι ευθύνες να σταματήσουν σε μένα» δηλώνει τονίζοντας ότι η υπόθεση για τη χειραγώγηση του επιτοκίου Libor επέφερε «ολέθριο πλήγμα» στην αξιοπιστία της τράπεζας.

Η υπόθεση αφορά συμβιβασμό ύψους 290 εκατ. στερλινών (360 εκατ.ευρώ) στον οποίο συμφώνησε να προχωρήσει η Barclay’s με τις αρμόδιες χρηματοοικονομικές αρχές στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, μετά από καταγγελίες περί χειραγώγησης των διατραπεζικών επιτοκίων Libor και Euribor.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα καταθέσει σε ειδική επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μπομπ Ντάιαμοντ. Στην ίδια επιτροπή θα κληθεί να απαντήσει και ο κ. Έιτζις την Πέμπτη.