Προς αποκλιμάκωση φαίνεται πως οδεύει η κυβερνητική κρίση στη Γερμανία, μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού Εσωτερικών και αρχηγού της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ότι θα παραμείνει στην κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

«Έχουμε μία σαφή συμφωνία» μεταξύ των δύο συντηρητικών κομμάτων, δήλωσε ο Ζεεχόφερ μετά από συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «βιώσιμη λύση» για το μεταναστευτικό, μία «ξεκάθαρη λύση» που θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε πως επετεύχθη ένας «πραγματικά καλός συμβιβασμός» με την CSU για το μεταναστευτικό, διευκρινίζοντας ότι τα δημιουργηθούν στη Γερμανία «κέντρα τράνζιτ», από τα οποία οι μετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες στις οποίες βρίσκονταν προηγουμένως.

«Έτσι διατηρείται ακριβώς το πνεύμα της εταιρικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της τάξης στην δευτερογενή μετανάστευση», πρόσθεσε.

Εξάλλου, η πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, δήλωσε ότι η συμφωνία αποτρέπει τους μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες από την είσοδό τους στη Γερμανία.