Είναι ξυρισμένοι, καθαροί και χαμογελαστοί, φορούν καθαρά ρούχα, ακούν μουσική και η διάθεσή τους είναι εξαιρετική. Μόνο που βρίσκονται ακόμα 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης οι 33 εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι στη Χιλή, περιμένοντας- τι άλλο μπορούν να κάνουν;- την πρόοδο της επιχείρησης διάσωσής τους.

Το νέο βίντεο που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN γυρίστηκε από έναν από τους μεταλλωρύχους και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Ορυχείων.

Σε αντίθεση με τις πρώτες εικόνες από τα έγκατα της Γης, που παρουσίαζαν τους μεταλλωρύχους γυμνούς από τη μέση και πάνω, βρώμικους, με γένεια, καταπτοημένους να αναλύονται σε δάκρυα, στο νέο βίντεο η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, δίνοντας κουράγιο και στις οικογένειές τους.

«Είναι καλοξυρισμένοι, όλοι τους όμορφοι στα καινούργια τους ρούχα. Είναι ευχαριστημένοι. Μοιάζουν να έχουν ηθικό ακμαιότατο», τόνισε η Κριστίνα Νούνιες, σύζυγος του εγκλωβισμένου Κλαούδιο Γιάνιες 34 ετών, η οποία παρακολούθησε το βίντεο που προέβαλε η τηλεόραση με τις άλλες οικογένειες.

Σύμφωνα με τον Κριστιάν Σαμόρα, αδελφό του 22χρονου Βίκτορ, οι 33 παγιδευμένοι από τις 5 Αυγούστου φαίνονται να ακούνε μουσική από συσκευές, μεταξύ τους και ένα ΜΡ3, που τους διοχετεύθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

«Κάνουν αστεία. Είναι ξυρισμένοι, πλυμένοι και καθαροί», τονίζει η Ελβίρα Βαλβίδια, σύζυγος του 40χρονου Μάριο Σεπούλβεδα.