Δεν αποκλείουν το σενάριο η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, οι Ιρλανδοί. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Λίο Βαράντκαρ, το Δουβλίνο δεν είναι προετοιμασμένο για ένα σκληρό σύνορο.

«Πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε προετοιμασίες για το απίθανο σενάριο η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία», είπε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής. Και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, πρέπει τώρα να εντείνουν τις προσπάθειες.

Το Λονδίνο πρέπει να αμβλύνει ορισμένες από τις κόκκινες γραμμές της απέναντι στην Ε.Ε. για να είναι περισσότερο ευέλικτη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ότι προσβλέπει στην δημοσίευση της Λευκής Βίβλου της Βρετανίας για την μελλοντική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και προειδοποιεί ότι η μελλοντική σχέση ανάμεσα στην Βρετανία και την Ε.Ε. δεν θα είναι ισότιμη διότι η Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερη.