Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε, που αυτοπυροβολήθηκε στο λαιμό το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον θεράποντα γιατρό του Σέρμπαν Μπραντιστεάνου, ο ιστός που υπέστη βλάβη αφαιρέθηκε και δεν επηρεάστηκε ζωτικό όργανο. Η επέμβαση ήταν απλή αλλά ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, λόγω του διαβήτη και των καρδιακών νοσημάτων, είπε ο γιατρός.

«Ο κ. Ναστάζε είναι αιμοδυναμικά ασταθής και του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα. Ανησυχούμε περισσότερο για την κατάσταση της καρδιάς και όχι για το τραύμα. Επίσης του προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη» ανέφερε ο Μπραντιστεάνου, σημειώνοντας ότι αν κριθεί αναγκαίο θα υποβληθεί σε εγχείριση καρδιάς.

Ο Αντριάν Ναστάζε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φλορεάσκα του Βουκουρεστίου, το βράδυ της Τετάρτης, ύστερα από απόπειρα αυτοκτονίας. Ο πρώην πρωθυπουργός αυτοπυροβολήθηκε, όταν δύο αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του για τον συλλάβουν μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκιση για κατάχρηση αξιώματος.

Ο Μπραντιστεάνου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι δεν γνωρίζει πότε ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταφερθεί σε ιατρική μονάδα των φυλακών, κάτι που θα αποφασιστεί από την αστυνομία και την εγκληματολογική υπηρεσία.