Εξήντα χρόνια στο θρόνο συμπληρώνει η βασίλισσα Ελισάβετ γεγονός που αποτελεί αφορμή εορτασμού για τους Βρετανούς. Από σήμερα έως και την Τρίτη 5 Ιουνίου, σε κάθε δρόμο της Γηραιάς Αλβιόνας, οι εορτασμοί αναμένονται πολλοί και πανηγυρικοί.

Στο πλαίσιο αυτών θα δούμε street parties, την τιμώμενη γαλαζοαίματη στη μεγαλύτερη ιπποδρομία της χώρας και μία συναυλία με τους Elton John, Annie Lennox και Paul McCartney καθώς και πολλά άλλα δρώμενα.

Η θητεία της 25χρονης τότε βασίλισσας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1952, όταν πέθανε ο πατέρας της και η ίδια κληρονόμησε το αξίωμα. Η Ελισάβετ είναι η δεύτερη Βρετανίδα μονάρχης που κλείνει 60 χρόνια στο θρόνο, μετά τη βασίλισσα Βικτώρια, που γιόρτασε το Ιωβηλαίο της το 1897.

Στη συνέχεια ακολουθούν φωτογραφίες της βασίλισσας από τη στιγμή που ανέβηκε στο θρόνο μέχρι σήμερα.

2 Ιουνίου 1953: Η βασίλισσα Ελισάβετ φωτογραφίζεται με το βασιλικό σκήπτρο μετά τη στέψη της στο Αβαείο του Westminster στο Λονδίνο.

Μάρτιος 1954: Η βασίλισσα στέκεται στο μπαλκόνι κυβερνητικού κτιρίου στη Μελβούρνη στη διάρκεια περιοδείας της στην Αυστραλία.

1956: Η βασίλισσα συναντά αστέρες του κινηματογράφου μεταξύ των οποίων ήταν και η Μέριλιν Μονρόε, στη βασιλική πρεμιέρα της ταινίας «The Battle of the River Plate».

1959: Η βασίλισσα στο γραφείο της στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.

1968: Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους, τον πρίγκιπα Andrew, Edward, Charles και την πριγκίπισσα Anne, απολαμβάνουν τη λιακάδα στο Windsor.

1 Ιουλίου 1969: Η βασίλισσα στέφει τον γιο της Κάρολο πρίγκιπα της Ουαλίας.

29 Ιουλίου 1981: Η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας φωτογραφίζονται μετά τον γάμο του πρίγκιπα Καρόλου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

7 Απριλίου1989: Ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συζητά με τη βασίλισσα στο κάστρο του Windsor στο τέλος της επίσημης επίσκεψης του στη Βρετανία.

Σεπτέμβριος 1997: Η Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου κοιτάζουν τα λουλούδια που οι πολίτες έχουν αφήσει έξω από τα ανάκτορα μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

9 Απριλίου 2005: Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, φωτογραφίζονται με τις οικογένειες τους μετά το γάμο τους στο κάστρο του Windsor.

7 Δεκεμβρίου 2009: Η βασίλισσα συναντά τη Lady Gaga και το χορευτικό συγκρότημα Diversity.

5 Ιουλίου 2010: Φορώντας τρισδιάστατα γυαλιά η Ελισάβετ και ο δούκας του Εδιμβούργου παρακολουθούν ταινία στα στούντιο Pinewood στο Τορόντο.

29 Απριλίου 2011: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον φωτογραφίζονται αμέσως μετά το γάμο τους στα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ, μαζί με τις οικογένειες τους.