Για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν αλλά και για τη Συρία συζήτησαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Όπως μεταδίδει το Sputnik επικαλούμενο το Κρεμλίνο, οι δύο πρόεδροι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους στην πυρηνική συμφωνία του 2015 με το Ιράν. Ο Μακρόν πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα για να συμμετάσχει σε οικονομικό φόρουμ.

«Συζητήθηκαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη Ρωσία στις 24-25 Μαΐου και τη συμμετοχή του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Διευκρινίστηκε μια ευρεία γκάμα διεθνών και διμερών θεμάτων ενόψει των επικείμενων διαπραγματεύσεων» αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Γάλλο ομόλογό του για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι επιτέθηκε σε ανθρώπους στην περιοχή της Όπερας, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ακόμα τέσσερις.