Με επανάληψη των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ απείλησε σήμερα ο  διοικητής της μεγαλύτερης ένοπλης οργάνωσης των αντικαθεστωτικών στη Συρία. Ο Ριαντ αλ-Ασάαντ τόνισε ότι δεν μπορεί πλέον να μένει απαθής ενώ συνεχίζεται η καταστολή των διαδηλώσεων.

Η δήλωση του συνταγματάρχη και διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε παναραβική εφημερίδα, θα καταφέρει νέο πλήγμα στη συμφωνία εκεχειρίας, για την παραβίαση της οποίας αλληλοκατηγορούνται οι δυο πλευρές.

«Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε ενώ συνεχίζονται οι δολοφονίες, οι συλλήψεις και οι βομβαρδισμοί παρά την παρουσία των παρατηρητών του ΟΗΕ, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ψευδομάρτυρες», τόνισε ο Ασάαντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Ασάρκ αλ-Αουσάτ.

«Ο λαός μας ζητεί να τον υπερασπιστούμε καθώς δε γίνεται καμία σοβαρή ενέργεια από την πλευρά του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο δίνει στο καθεστώς την ευκαιρία να διαπράττει περισσότερα εγκλήματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ασάαντ τόνισε ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει εξετάσει μια νέα στρατηγική για να καταστήσει πιο αποτελεσματικές τις επιθέσεις του.

«Οι βομβαρδισμοί δεν είναι στη φιλοσοφία μας και δεν τους χρειαζόμαστε. Στόχος μας είναι στρατιωτικά οχήματα και χρησιμοποιούμε μόνο εκρηκτικούς μηχανισμούς» απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν στόχος της νέας αυτής στρατηγικής είναι οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις σε κέντρα ασφαλείας της συριακής κυβέρνησης.