Στο νοσοκομείο του Χαρκίβ στην ανατολική Ουκρανία έφτασε σήμερα η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο.

Η Τιμοσένκο έφτασε με αυτοκινητοπομπή τεσσάρων οχημάτων με τη συνοδεία της ουκρανικής αστυνομίας και πρόκειται να υποβληθεί σε θεραπεία γιατί υποφέρει από δισκοπάθεια.

«Κατά τη διακομιδή της η κρατούμενη δεν διατύπωσε κανένα παράπονο ούτε προέβη σε δήλωση. Η κατάσταση της υγείας της δεν επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τους γιατρούς.Για την αποκατάσταση της υγείας θα μεριμνήσει ο γιατρός της γερμανικής κλινικής Charity Λουτς Χαρμς μαζί με ουκρανούς γιατρούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Η κόρη της Ευγενία Τιμοσένκο δήλωσε χθες ότι η μητέρα της δέχτηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο σήμερα υπό τον όρο ότι θα αναλάβει την περίθαλψή της γερμανός γιατρός που εστάλη από νοσοκομείο του Βερολίνου.

Ο θεράπων γιατρός της Τιμοσένκο, ο Γερμανός Λουτς Χαρμς, θα τη βοηθήσει να επανέλθει από την απεργία πείνας που ξεκίνησε από τις 20 Απριλίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία που υφίσταται.