Θα συνεχίσει την απεργία πείνας την οποία πραγματοποιεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακομεταχείρση που έχει υποστεί στη φυλακή η φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κόρη της σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα σε αυστριακή εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Γεβγκένια Τιμοσένκο, 20 ετών, οι δηλώσεις πολιτικών ότι θα μποϊκοτάρουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ουκρανία, η οποία φιλοξενεί τους αγώνες μαζί με την Πολωνία, έχουν αναπτερώσει το ηθικό της 51χρονης μητέρας της.

Ερωτηθείσα στη συνέντευξη εάν η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας θα συνεχίσει την απεργία πείνας που άρχισε στις 20 Απριλίου, η Γεβγκένια απάντησε: «Ναι, αυτό σκοπεύει να κάνει. Θα συνεχίσει τη διαμαρτυρία της, με όλες τις συνέπειες, μέχρις ότου ληφθούν αποφάσεις. Αυτή είναι η πρόθεσή της και αυτό είναι που φοβάμαι. Πραγματικά φοβάμαι για τη ζωή της μητέρας μου».

Η Γεβγκένια είπε ότι η μητέρα της ήταν χλωμή και πολύ αδύνατη όταν την επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από απεργία πείνας δυο εβδομάδων.