Τις επιχειρήσεις του συνέχισε ο στρατός της Υεμένης εναντίον μαχητών μιας οργάνωσης, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σκοτώνοντας 18 εξ αυτών.

Οι μαχητές απωθήθηκαν χθες από αρκετές θέσεις κοντά στην Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, προπύργιο της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία που θεωρείται ότι πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

Η Υεμένη βρέθηκε σε κατάσταση χάους μετά το ξέσπασμα, πριν από ένα χρόνο, εξέγερσης εναντίον του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ η οποία οδήγησε τελικά στην παραίτησή του.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας οι δυνάμεις του στρατού και οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν ένα σχέδιο της Αλ Κάιντα για τη χρησιμοποίηση έξι οχημάτων παγιδευμένων με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών για να εξαπολυθούν επιθέσεις αυτοκτονίας στην Μπάλχαφ, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις μεταφοράς αερίου, στη νότια επαρχία Σάμπουα.

Τμήμα του αγωγού της γαλλικής Total στην Μπάλχαφ είχε ανατιναχθεί τον Μάρτιο, μερικές ώρες αφότου επίθεση αμερικανικού τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους είχε σκοτώσει τουλάχιστον πέντε μαχητές.