Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ πήρε συνέντευξη από τον Χάσαν Νασράλα, τον αρχηγό του σιιτικού λιβανικού κινήματος, Χεζμπολάχ, στην πρώτη από μια σειρά εκπομπών που μεταδόθηκε σήμερα από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δικτυο RT.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία ενώ ο Νασράλα μιλούσε «από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο», διευκρίνισε ο δημιουργός του WikiLeaks.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Δαμασκού, ερωτήθηκε για την κατάσταση στη Συρία και δήλωσε πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να προωθήσει το διάλογο.

Πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης αυτής, της πρώτης από μια σειρά δώδεκα συνεντεύξεων που έχει πάρει ο Τζούλιαν Ασάνζ, η αρχισυντάκτρια του RT, η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, είχε αναφέρει στο λογαριασμό της στο Twitter πως ο πρώτος προσκεκλημένος θα είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Σημειώνεται ότι ο Ασάνζ βρίσκεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό περιμένοντας την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων, για την οποία δηλώνει αθώος.