Ο παραιτηθείς γραμματέας της Λέγκα στην Ιταλία, Ουμπέρτο Μπόσι και ο πιθανότερος μελλοντικός επικεφαλής της, Ρομπέρτο Μαρόνι, εμφανίστηκαν από κοινού στην εξέδρα της εκδήλωσης του κόμματος, που οργανώθηκε χθες βράδυ στην πόλη Μπέργκαμο, λίγα χιλιόμετρα απόσταση από το Μιλάνο.

«Είναι ημέρες πάθους, πόνου αλλά και θυμού για το πώς ντροπιαστήκαμε, για το ότι μας θεώρησαν ένα κόμμα διεφθαρμένων. Αισθάνθηκα και αποστροφή για τις κατηγορίες συνέργειας με την μαφία της Σικελίας και της Καλαβρίας», δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαρόνι, προσθέτοντας ότι «από απόψε το κόμμα ξαναρχίζει να δίνει τις εξαιρετικές μάχες του, διότι η Λέγκα δεν πέθανε και δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ».

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο ο Ουμπέρτο Μπόσσι, ο οποίος τόνισε: «είμαστε ικανοί να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, πέσαμε θύματα σκευωρίας. Όταν παρουσιαστούμε ενώπιον του Κυρίου, θα μας ρωτήσει πόσες φορές αποδείξαμε ότι ήμασταν άξιοι να κάνουμε καινούριο ξεκίνημα».

«Ζητώ συγγνώμη για τις ζημιές που έκανε όποιος φέρει το επώνυμό μου», θέλησε όμως να υπογραμμίσει, παράλληλα, ο ιδρυτής του κόμματος του ιταλικού Βορρά.

Υπενθυμίζεται ότι η Λέγκα του Βορρά, είναι στο μάτι του κυκλώνα τριών εισαγγελικών ερευνών, που φέρουν την οικογένεια του Μπόσι και κάποιους στενούς του συνεργάτες να προχώρησαν σε υπεξαίρεση των δημοσίων κονδυλίων που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εκλογικών εξόδων.

Η αντιπρόεδρος της ιταλικής γερουσίας, Ρόζι Μάουρο, για παράδειγμα, σύμφωνα με τον Τύπο, πλήρωσε ιδιωτικό πανεπιστήμιο για τον σύντροφό της, στην Ελβετία, με χρήματα του κόμματος που προέρχονταν από τα δημόσια ταμεία.

Νωρίτερα, οι μεγαλύτερες διαδικτυακές πύλες των ιταλικών εφημερίδων είχαν ανακοινώσει την επικείμενη παραίτηση της Μάουρο από την αντιπροεδρία της γερουσίας και πιθανότατα από το ίδιο το αξίωμα της γερουσιαστή.

Χθες βράδυ όμως, παίρνοντας μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή της Rai, η απευθείας ενδιαφερόμενη δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της στην αίθουσα της γερουσίας, διότι διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία στα οποία μπορεί να βασιστεί. Στην συνέχεια, θα αποφασίσει τι πρέπει να πράξει.

Ο Ρομπέρτο Μαρόνι, όμως, από το Μπέργκαμο, ήταν σαφής όσο και συνθετικός: «η Ρόζι επιμένει, δεν παραιτείται, αλλά θα την παραιτήσουμε εμείς».