Η συριακή κυβέρνηση ενημέρωσε τον διεθνή μεσολαβητή Κόφι Άναν ότι θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την απόσυρση όλων των στρατιωτικών μονάδων από τις πόλεις έως τις 10 Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Άναν Άχμαντ Φάουζι.

Αν ο Άναν, ο οποίος είναι ο κοινός ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου, είναι σε θέση να επαληθεύσει την αποχώρηση στις 10 Απριλίου, τότε τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα έχουν 48 ώρες για να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, δήλωσε.

«Οι Σύροι μας είπαν ότι έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την απόσυρση μονάδων του στρατού τους από κατοικημένες ζώνες και τις γύρω περιοχές. Το σχέδιο αυτό άρχισε χθες (Κυριακή), ημέρα που λάβαμε την επιστολή, και θα ολοκληρωθεί έως τις 10 Απριλίου», δήλωσε ο Φάουζι στο Ρόιτερς στη Γενεύη, αφότου ο Άνάν ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Αν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε οτι αυτό συνέβη στις 10 Απριλίου τότε το ρολόι αρχίζει να μετρά για την παύση των εχθροπραξιών, που επίσης πρέπει να γίνει και από την αντιπολίτευση. Αναμένουμε οι δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες εντός 48 ωρών», δήλωσε ο Φάουζι.