Δύο συνταγματάρχες του στρατού της Συρίας, οι Άμπντελ Καρίμ αλ Ράι και Φουάντ Σάμπααν, σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά «ένοπλων τρομοκρατών» στο Χαλέπι, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SABA.

«Τέσσερις ένοπλοι τρομοκράτες, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα, άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο συνταγματαρχών ενώ αυτοί πήγαιναν στην εργασία τους, στην πλατεία Μπαμπ αλ Χαντίντ, στο κέντρο της πόλης αυτής», μετέδωσε το πρακτορείο.

Το πρωί σκοτώθηκαν 11 Σύροι άμαχοι σε επεισόδια βίας στις επαρχίες Ιντλίμπ, Χομς και Χάμα, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OSDH).

Στην πόλη Χομς, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται αποκομμένοι αντάρτες, τρεις άμαχοι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από εκρήξεις ρουκετών και πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την οργάνωση. Άλλοι δύο σκοτώθηκαν στην κοντινή πόλη Κουσέιρ, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, από πυρά ανδρών του τακτικού στρατού.

Οι αρχές ασφαλείας αποπειρώνται να εξαλείψουν θύλακες αντίστασης στη Χομς, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, μετά την ανακατάληψη της συνοικίας Μπάμπα Αμρ την 1η Μαρτίου.

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν σε επίθεση του στρατού σε χωριά κοντά στην πόλη Μάαρετ αλ Νούμαν, στην επαρχία Ιντλίμπ, θέατρο συγκρούσεων και στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας από τις αρχές του Μαρτίου. Σφοδρά πυρά και εκρήξεις αναφέρονταν στην περιοχή, σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Στην επαρχία Χάμα, τρεις πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση εναντίον οχήματος των ένοπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το OSDH.

Μάχες ξέσπασαν την αυγή σήμερα ανάμεσα στο στρατό και σε αντάρτες στην περιοχή Ζαμπάντανι, κοντά στην Δαμασκό. Μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε και στήλες καπνού άρχισαν να υψώνονται μετά από βομβαρδισμό στη Χαράστα, 10 χλμ. από την πρωτεύουσα. Ενώ στην επαρχία Ντεράα, αναφέρθηκαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και αντάρτες στην πόλη Ντάελ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες.