Πολλοί λένε πως στο γάμο τους θέλουν να «τα σπάσουν» αλλά ο συγκεκριμένος γαμπρός το έκανε πράξη στην κυριολεξία: προκάλεσε ζημιές ύψους σχεδόν έξι εκατομμυρίων ευρώ στο κάστρο όπου έγινε η γαμήλια τελετή και το πάρτι. Πολλοί λένε επίσης πως ο γάμος είναι καταδίκη αλλά και πάλι ο γαμπρός αυτός το πήρε στην κυριολεξία και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση για την πράξη του αυτή!

Ο 37χρονος Μαξ Κέι είχε πιει περισσότερα από είκοσι ποτά όταν έβαλε… φωτιά στην κουρτίνα με τον αναπτήρα του ενώ προηγουμένως είχε απειλήσει το προσωπικό.

Ο δικαστής χαρακτήρισε «θαύμα» το ότι δεν υπήρξαν θύματα από τη φωτιά αυτή που ξέσπασε ακριβώς κάτω από τη νυφική σουίτα όπου κοιμόταν αμέριμνη η για μόλις λίγων ωρών σύζυγος του.

Ο Κέι είχε ξοδέψει περίπου 36.000 ευρώ για το γάμο του στο κάστρο, προκειμένου να προσφέρει στη σύζυγό του Στέφανι την ημέρα των ονείρων της.

Ο δικαστής κατηγόρησε τον Κέι, που έχει πλέον χρεωκοπήσει, πως δεν μπορούσε οικονομικά να αντέξει τέτοιο κόστος αλλά το έκανε για να εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένειά του.

«Με το ξενοδοχείο γεμάτο από τους καλεσμένους σου σχεδόν εσκεμμένα έβαλες φωτιά, θέτοντας τις ζωές τους και τις ζωές του προσωπικού και των πυροσβεστών σε κίνδυνο», είπε.

Οι συνήγοροι της διοίκησης του ξενοδοχείου είπαν στο δικαστήριο πως ο Κέι κατέβαλε σε δόσεις την προκαταβολή για το γάμο αλλά κάθε φορά το ξενοδοχείο αγωνιζόταν για να πάρει τα λεφτά. Η τελευταία δόση των 18.000 ευρώ καταβλήθηκε μόλις τρις ημέρες πριν το γάμο κι ενώ το ξενοδοχείο απειλούσε να ακυρώσει την κράτηση.
Κατά τη διάρκεια του πάρτι το προσωπικό ενημέρωσε τον Κέι πως το ανοιχτό μπας των σχεδόν 3.600 ευρώ εξαντλείτο.

Εκείνος υποστήριξε πως είχε πληρώσει ακόμα 2.500 ευρώ αλλά το προσωπικό που γνώριζε την κατάσταση αρνήθηκε να κάνει νέα πίστωση. Έτσι άρχισαν όλα.

Ο Κέι άρχισε να τους απειλεί και να βρίζει τη διοίκηση του ξενοδοχείου. Οι κάμερες ασφαλείας τον κατέγραψαν να μπαίνει στο δωμάτιο από το οποίο άρχισε η φωτιά.

Από το φλεγόμενο ξενοδοχείο χρειάστηκε να απομακρυνθούν 117 άνθρωποι, ανάμεσά τους 13 παιδιά κι ένας άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες.