Η ιστορική συνοικία της καναδικής πόλης, Κεμπέκ, φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο τη τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος παγοδρομίας «Red Bull Crashed Ice».

Αντλώντας ένα πλήθος περίπου 100.000 ενθουσιωδών φιλάθλων, η εκδήλωση αποτελούσε μια εντυπωσιακή παγοδρομία στο κέντρο της πόλης, με σκέιτερ να αναπτύσσουν τρομακτικές ταχύτητες σε μια άκρως ριψοκίνδυνη πορεία, η οποία μάλιστα περιείχε και μια σειρά εμποδίων.

Το Κεμπέκ έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη, ταχύτερη και πιο δύσκολη πίστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στο Côte de la Montagne -τον παλαιότερο δρόμο της πόλης – οι αναβάτες ανέπτυξαν απίστευτες ταχύτητες, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Η πίστα της πόλη υπολογίζεται στα 584 μέτρα και το πλάτος της δεν ξεπερνάει τα 4,5 μέτρα. Περιλαμβάνει στροφές 180 μοιρών και η κλίση σε ορισμένα σημεία ανέρχεται στις 50 μοίρες.

Νικητής της σαββατιάτικης εκδήλωσης ήταν ο Φιλανδός Aartu Pihlainen.

Ωστόσο, παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε ο 23χρονος Kyle Croxall και έγινε ο πρώτος Καναδός που στέφεται πρωταθλητής, στα τρία χρόνια τη ιστορίας της εκδήλωσης. Αν και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σαββατιάτικη εκδήλωση, συγκέντρωσε τους περισσότερους συνολικά βαθμούς και αναδείχθηκε πρωταθλητής.

«Τα τελευταία δύο χρόνια κατακτούσα τη δεύτερη θέση. Δούλεψα πολύ και πιστεύω πως δίκαια αναδείχθηκα παγκόσμιος πρωταθλητής», αναφέρει ο Καναδός.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχετικά νέο άθλημα, περισσότεροι από 10.000 Καναδοί δήλωσαν συμμετοχή, από τους οποίους 100 άνδρες και 20 γυναίκες πέρασαν με επιτυχία από τα δοκιμαστικά και κατάφεραν τελικά να αγωνιστούν στη τελική φάση του πρωταθλήματος.

Απολαύστε το θέαμα…