Πρώτα στην σπατάλη τροφίμων είναι τα νοικοκυριά στη Γερμανία, τα οποία πετούν ετησίως στα σκουπίδια 6,7 εκατομμύρια τόνους φαγητού, που αναλογούν σε 235 ευρώ ανά άτομο.
Τη σχετική μελέτη πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης στη νοτιοδυτική Γερμανία σύμφωνα με την οποία το 65% των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια, κυρίως φρούτα και λαχανικά, τουλάχιστον ένα μέρος τους, θα μπορούσε άνετα να καταναλωθεί.
Τα νοικοκυριά παράγουν το 61% του συνόλου των απορριμμάτων τροφίμων στη Γερμανία, ενώ ακολουθούν τα εστιατόρια και οι καντίνες (το καθένα με ποσοστό σχεδόν 17%) και η διανομή (σχεδόν 5%).
«Ζούμε σε μια κοινωνία αφθονίας και ειδών μιας χρήσης», δήλωσε η υπουργός Ίλσε ‘Αιγκνερ σε συνέντευξη Τύπου, καλώντας τον κόσμο να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα.