Θετική εμφανίστηκε η Βόρεια Κορέα στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει αποστολή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στη Νότια Κορέα, όπως ανακοίνωσε Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Η βορειοκορεατική πλευρά πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, στελέχη της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, εκλέκτορες, αθλητές, φιλάθλους, καλλιτέχνες, παρατηρητές, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό και δημοσιογράφους στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιοντσάν τον Φεβρουάριο, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ.

Στη διάρκεια των πρώτων επίσημων συνομιλιών ανάμεσα σε Πιονγιάνγκ και Σεούλ έπειτα από περισσότερο από δύο χρόνια, η Σεούλ πρότεινε διάλογο μεταξύ εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο και να γίνουν συναντήσεις μελών οικογενειών που χωρίστηκαν στα δύο κράτη ενόψει του σεληνιακού νέου έτους τον Φεβρουάριο. Το θέμα αυτό έχει πολύ μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και για τις δύο χώρες και η Νότια Κορέα ασκεί διαρκώς πιέσεις για περισσότερες συναντήσεις. Πρόκειται για οικογένειες που χωρίστηκαν βίαια στον πόλεμο της Κορέας και έκτοτε εξαναγκάστηκαν να ζήσουν χωρισμένες στα δύο κράτη.

Η Νότια Κορέα πρότεινε επίσης οι αθλητές των δύο χωρών να παρελάσουν μαζί στην τελετή έναρξης των Αγώνων και να είναι μαζί και σε άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο των Αγώνων.