Οι συριακές αρχές εντόπισαν τις σορούς της αμερικανίδας δημοσιογράφου Μαρί Κόλβιν και του γάλλου φωτογράφου Ρεμί Οσλίκ στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, η οποία ανακατελήφθη από τον τακτικό στρατό.

Σύμφωνα με πηγή του συριακού υπουργείο Εξωτερικών οι σοροί βρέθηκαν θαμμένες στην περιοχή που ελεγχόταν από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες.

Οι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη κατά το βομβαρδισμό ενός κέντρου Τύπου που είχαν στήσει οι αντάρτες στην Μπάμπα Αμρ και το οποίο βομβαρδίστηκε από το στρατό.

Η ίδια πηγή του υπουργείου κάνει λόγο και για την ανακάλυψη ενός τρίτου πτώματος, που εικάζεται ότι είναι ο ισπανός δημοσιογράφος Χαβιέρ Εσπινόσα, αν και σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελ Μούντο» ο Εσπινόσα έχει φτάσει στο Λίβανο και είναι εκτός κινδύνου.

«Είναι αδύνατον. Μίλησα μαζί του σήμερα το πρωί και σήμερα το απόγευμα. Είναι στη Βηρυτό»  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ινιάκι Γκιλ, αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας.

Οι τρεις σοροί θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Δαμασκού, όπου θα εξεταστούν από ιατροδικαστή, ενώ η Συρία θα ζητήσει δείγματα DNA από τις αντίστοιχες χώρες τους για να ταυτοποιήσει τις σορούς.

Οι σοροί θα παραδοθούν στις πρεσβείες της Πολωνίας, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ισπανίας, παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Αραβικής Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Η Συρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζει πως ξένοι πολίτες δεν θα μπαίνουν παρανόμως στο συριακό έδαφος και θα πηγαίνουν στις περιοχές όπου βρίσκονται ένοπλοι τρομοκράτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.