Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ινδικού στρατού, με την παρέμβαση του στρατού άνοιξαν και πάλι δύο βασικές αρτηρίες, που οδηγούν στην περιοχή Λαντάκ, των Ιμαλαΐων στο ινδικό Κασμίρ. Η περιοχή πλήττεται εδώ και μία εβδομάδα από ισχυρές βροχές. Σύμφωνα με την αστυνομία 189 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 400 αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Λεχ, την κεντρική πόλη της περιοχής Λαντάκ, και τα περίχωρά της τη νύχτα της 5ης Αυγούστου.

Οι έρευνες για την ανεύρεση επιζώντων συνεχίζονται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας Σ. Ν. Αχαρία.

Σύμφωνα πάντως με τις τοπικές αρχές τουλάχιστον το 70% των υποδομών της περιοχής έχει υποστεί ολική ή μερική καταστροφή από τις πλημμύρες και θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.

Παρά το χάος που έχει προκληθεί στην περιοχή ξένοι τουρίστες, λάτρεις της πεζοπορίας, εξακολουθούν να συρρέουν. Σύμφωνα με τουριστικές πηγές περίπου 2.000 τουρίστες βρίσκονταν στη Λαντάκ κατά τη διάρκεια των πλημμύρων. Πέντε από αυτούς σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές.

Την ώρα που η κυβέρνηση του ινδικού Κασμίρ προσπαθεί να εξακριβώσει τον ακριβή αριθμό και την τοποθεσία των ξένων μέσω των πρεσβειών και των ταξιδιωτικών γραφείων. «κάθε πτήση που φτάνει στη Λεχ φέρνει περισσότερους ξένους που φεύγουν αμέσως για πεζοπορία», δήλωσε ο Φαρούκ Σάχ, επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του Κασμίρ.