«Για τα πρώτα τέσσερα χρόνια, το μόνο που χρειάζεται ένα μωρό είναι τη μαμά του».

Με τέτοια λόγια «τρομοκρατεί» μια κάτοικος του πανάκριβου λονδρέζικου προαστίου Muswell Hill τους πλούσιους γείτονές της, υπαινισσόμενη πολλά για τον τρόπο που αναθρέφουν τα παιδιά τους.

Η ανήσυχη γειτόνισσα, που υπογράφει ως «Sheila», ισχυρίζεται πως οι γονείς «παρκάρουν» τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς για να κυνηγούν ανενόχλητοι τις καριέρες τους και δεν νοιάζονται προφανώς για το άγχος που τους προκαλούν.

Η Sheila προσπαθεί να τους ντροπιάσει με τα γράμματα που τους αφήνει, ανοιχτές επιστολές εν προκειμένω: «Αγαπητοί γονείς», γράφει, «μένω κοντά σας και σας βλέπω να πηγαίνετε το μωρό σας στους παιδικούς σταθμούς … Παρατηρώ πως το μωρό είναι πολύ ανήσυχο και αγχωμένο από το πηγαινέλα στον παιδικό».

AP_10042911776

Η Sheila λέει πως είναι κι εκείνη μητέρα και ξέρει πως το μωρό χρειάζεται τη μαμά του επί 24ωρου βάσεως. Οι γονείς δεν νοιάζονται για τα παιδιά τους, γι’ αυτό και τα αφήνουν στους παιδικούς σταθμούς, λέει η γειτόνισσα.

Η οποία κολλάει πλέον τις κόλλες Α4 μπροστά από τα σπίτια εκείνων των γονέων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του παιδικού σταθμού. Μία κάτοικος μάλιστα, η 38χρονη Joanne Flynn και μητέρα ενός δίχρονου κοριτσιού, έλαβε την επιστολή με το ταχυδρομείο!

«Χάνετε τόσα πολλά ως γονείς», τους λέει η Sheila στο ραβασάκι της, «δεν θα μπορέσετε ποτέ να πάρετε αυτά τα χρόνια πίσω … Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε παιδιά για να σας τα μεγαλώνουν άλλοι».

opioiuuirrgewfwergg

Οι εξοργισμένοι γονείς την ψάχνουν τώρα για να της τα ψάλλουν ένα χεράκι, όπως και οι υπεύθυνοι των 12 παιδικών σταθμών της μεγαλοαστικής συνοικίας. Προσφάτως μάλιστα, όπως υποδεικνύουν με νόημα οι μορφωμένοι κάτοικοι του Muswell Hill, έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έδειξε πως τα παιδιά των εργαζόμενων μητέρων αναπτύσσονται νοητικά πιο γρήγορα από κείνα που μένουν σπίτι με τη μαμά…