Σε αυτή την ιστορία, οι κλέφτες δεν έκλεψαν κάτι από το σπίτι της, αλλά το σήκωσαν όλο και έφυγαν.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αυτό έπαθε όμως η Sonia McColl στο Ντέβον της Αγγλίας, όταν οι κλέφτες σήκωσαν ανενόχλητοι το προκάτ σπίτι των 12 μέτρων, το φόρτωσαν σε φορτηγό και έφυγαν χωρίς μα και μου.

Η 70χρονη χήρα και γιαγιά είχε αγοράσει μόλις το 10 τόνων και 35.000 ευρώ προκατασκευασμένο σπίτι, το οποίο βρισκόταν ακόμα στον χώρο της εταιρίας, καθώς η ηλικιωμένη ήταν σε στάδιο μετακόμισης από το Ντόρσετ στο Ντέβον.

Υπολόγιζε να μπει στη νέα της κατοικία πριν από τα Χριστούγεννα, αν και το φορητό σπίτι της έκανε μαγικά φτερά.

shutterstock509989915

«Είμαι συγκλονισμένη και σοκαρισμένη», δήλωσε η Sonia, «είμαι ακόμα μουδιασμένη. Πήραν ό,τι είχα. Μένω με κάτι φίλους για την ώρα. Δεν ξέρω τι θα κάνω», λέει απεγνωσμένα.

Η αστυνομία του Ντέβον δήλωσε πως οι κλέφτες ήξεραν ακριβώς τι έκαναν: «Το σπίτι έπρεπε να φορτωθεί σε ένα ειδικό φορτηγό που να μπορεί να μεταφέρει σπίτια αυτού του μεγέθους και από κάποιον που ξέρει καλά τι πρόκειται να κάνει. Το έγκλημα είναι μεγάλης αξίας και αρκούντως συναισθηματικό, γιατί το θύμα είναι τώρα άστεγη και σε εμφανή σύγχυση».

Όσο για την εταιρία TS Haulage, στο πάρκινγκ της οποίας βρισκόταν το προκάτ, δήλωσε πως συνεργάζεται με την αστυνομία και έχει ήδη παραδώσει το υλικό από το κλειστό κύκλωμα στις Αρχές…