Μια απλή αλλά οικονομική και πρακτική λύση σκέφτηκε ο Huzaifah Khaled από τη Βρετανία, βλέποντας τον αριθμό των άστεγων στην πόλη του, το Νότινγχαμ, να αυξάνεται διαρκώς.

Προσπάθησε να σκεφτεί έναν τρόπο να μπορούν οι άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο ζουν στον δρόμο να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και ρούχα, ακόμα και όταν τα καταφύγια ή οι φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν κλείσει. Έτσι κατέληξε στην ιδέα για έναν αυτόματο πωλητή.

Όπως γράφει το CNN, το μηχάνημα παρέχει είδη πρώτης ανάγκης, νερό, φρέσκα φρούτα, σάντουιτς, κάλτσες, είδη υγιεινής και βιβλία. Και είναι προσβάσιμο όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς καμία χρέωση.

Το πρώτο μηχάνημα θα εγκατασταθεί στις αρχές του επόμενου μήνα στο Νότινγκαμ, την πόλη του Khaled. Η οργάνωσή του, που ονομάζεται Action Hunger, θα παρέχει σε μια άλλη οργάνωση, τη The Friary, κάρτες που μοιάζουν με πιστωτικές. Οι άστεγοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις κάρτες αυτές και να παίρνουν έως τρία αντικείμενα την ημέρα από τον αυτόματο πωλητή.

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους που κοιμούνται στον δρόμο» εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Friary Sam Crawford.

Χρειάστηκε ένας χρόνος για να δει ο Khaled την ιδέα του να γίνεται πράξη. Επί έναν χρόνο επικοινωνούσε με κατασκευαστές αυτόματων πωλητών, προμηθευτές τροφίμων και καταφύγια αστέγων.

Του χρόνου, η Action Hunger φιλοδοξεί να επεκταθεί τόσο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσο και στις ΗΠΑ. Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες είναι κάποιες από τις πιθανές τοποθεσίες.

«Φιλοδοξία μου για την Action Hunger είναι η ιδέα μας να ριζώσει σε όλες τις πόλεις του κόσμου, και οι άστεγοι να έχουν κάπου να στηριχτούν όσο οι κυβερνήσεις εργάζονται για να μην υπάρχουν πια άνθρωποι στον δρόμο» καταλήγει ο Khaled.

jpybe3j7