Ένα νέο απειλητικό σημείωμα κατά της ίδιας του της ζωής έλαβε χθες ο Γιάνεζ Γιάνσα, ο διορισμός του οποίου στην πρωθυπουργία της Σλοβενίας εγκρίθηκε πρόσφατα από τη βουλή, με αποτέλεσμα την επάνοδό του στην εξουσία.

Η απειλητική επιστολή προειδοποιεί τον Γιάνσα να είναι ιδιαίτερα προσεκτκός όταν είναι μόνος του σε ταξίδια εργασίας και να έχει το νου του στη γυναίκα του,  όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εβδομαδιαία επιθεώρηση Ντεμοκράτσια.

Το κόμμα του Γιάνσα, το SDS, ανακοίνωσε πως αναμένει από τις αρμόδιες αρχές της χώρας να αναλάβουν δράση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η αποστολή απειλητικών σημειωμάτων κατά πολιτικών μοιάζει να έχει γίνει μόδα στη Σλοβενία, αφού εκτός των δύο επιστολών με αποδέκτη τον Γιάνσα και εκπρόσωποι άλλων δύο κομμάτων φέρονται να έχουν λάβει ανάλογες επιστολές.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Θετική Σλοβενία» Ζόραν Γιάνκοβιτς δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τη συνοδεία της αστυνομίας εξαιτίας των πολλών απειλών που είχε δεχτεί. Απειλητική επιστολή, με αποδέκτες ορισμένους από τους βουλευτές του, έλαβε τον περασμένο μήνα και το Λαϊκό Κόμμα.