Υπέρ της απόφασης τρυ Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει την αποστολή των παρατηρητών του στη Συρία τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να υποστηρίξει το λεγόμενο Αραβικό σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Νομίζω ότι η απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου αποτελεί ένα καλό λόγο για τους εταίρους μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας να μεταβάλουν τις δικές τους θέσεις και να μην διστάζουν πλέον», εκτίμησε ο Βεστερβέλε στην διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζουντέχ.

«Νομίζω ότι όποιος ενδιαφέρεται για την ειρηνική εξέλιξη ολόκληρης της περιφέρειας, όχι μόνο μιας χώρας, θα πρέπει να ακούσει προσεκτικά τον Αραβικό Σύνδεσμο», πρόσθεσε ο Βεστερβέλε.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Γερμανία και άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ σχεδιάζουν να συνεργαστούν με τον Αραβικό Σύνδεσμο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις επόμενες ημέρες σε μια προσπάθεια να μεταπείσουν διστακτικούς εταίρους τους να ταχθούν υπέρ μιας κοινής γλώσσας σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Συρία.