Η αξία των μετοχών της Apple στο χρηματιστήριο έφθασε στα 400 δισ. δολάρια, καταγράφοντας νέο ρεκόρ για την ήδη πιο ακριβή εταιρεία νέων τεχνολογιών στον κόσμο.

Πάντως, η χρηματιστηριακή αξία της Apple είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Αργεντινής ή και της Νοτίου Αφρικής, λέει χαρακτηριστικά το CNNMoney.

Παρά το μέγεθός της, η Apple είναι ακόμα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες νέων τεχνολογιών. Η εταιρεία πρόκειται να δημοσιεύσει τα οικονομικά της στοιχεία για το προηγούμενο τρίμηνο, την ερχόμενη εβδομάδα και οι αναλυτές αναμένουν η Apple να ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 45%, σε σύγκριση με πέρυσι.

Έρευνα του CNNMoney, όχι τυχαία, επεσήμανε πως η Apple είναι η καλύτερη εταιρεία τεχνολογιών, για να επενδύσει κανείς στο μέλλον.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανάπτυξη της Apple είναι ένα εκπληκτικό επίτευγμα στα 35 χρόνια ζωής της, όταν μάλιστα η χρηματιστηριακή της αξία έφθανε τα 10 δισ. δολάρια, πριν από δέκα χρόνια.

Φυσικά, η εκτόξευση κερδών για την εταιρεία ξεκίνησε το 2007 με την παρουσίαση του iPod αλλά και την έκδοση του iPhone, την ίδια χρονιά. Τουλάχιστον, 30 εκατ. iPhones πωλήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, μετά την είσοδο στην αγορά του iPhone 4S, τον περασμένο Οκτώβριο.