Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο «Forsa» ο «χειρότερος πολιτικός» της Γερμανίας είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε!

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στην τρίτη θέση, υποδεικνύοντας την φθορά του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο πρώην πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων κατακτά την αρνητική αυτή πρωτιά, με τις ψήφους του 25% των ερωτηθέντων, ενώ ακολουθεί ο διάδοχός του στην ηγεσία της FDP και υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, με 19%.

Η Μέρκελ δοκιμάζει μία δυσάρεστη έκπληξη, καθώς ένας στους 10 συμπατριώτες της θεωρεί ότι είναι «η χειρότερη πολιτικός της χώρας», ενώ έπεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κριστιάν Βουλφ, ο οποίος βρίσκεται εδώ και έναν μήνα στο επίκεντρο σκανδάλου σχετικώς με τις συναλλαγές του με επιχειρηματίες την εποχή που ήταν πρωθυπουργός στην Κάτω Σαξονία.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στην έκτη ο πρώην υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος είχε παραιτηθεί υπό το βάρος αποκαλύψεων για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάγιερ, ενώ μόλις στην όγδοη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.