Στα τραύματά του υπέκυψε ένας 52χρονος που αυτοπυρπολήθηκε χθες στο Αμάν της Ιορδανίας εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Ο ‘Αχμεντ αλ-Ματαρνέχ, υπάλληλος του δήμου του Αμμάν επί 22 χρόνια, εξαναγκάσθηκε σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς συντηρούσε 15 άτομα, μέλη της οικογένειάς του.  Είχε αποπειραθεί δυο φορές στο παρελθόν να αυτοκτονήσει, αυτοπυρπολούμενος μπροστά από το δημαρχείο και τα ανάκτορα και η τρίτη ήταν και η καθοριστική.

Οι δημοτικές αρχές του Αμμάν υποστηρίζουν ότι του έδωσαν αποζημίωση 8.000 διναρίων Ιορδανίας (11.260 δολάρια) και ένα στεγαστικό δάνειο 30.000 διναρίων (42.000 δολάρια). Ομως, σύμφωνα με την οικογένειά του, ο άνδρας αυτός ήταν υπερχρεωμένος και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Ομως, και στην Τυνησία, ένας άνεργος που είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από την έδρα του κυβερνήτη της Γκάφσα, περιοχή της κεντροδυτικής Τυνησίας που πλήττεται από την ανεργία, υπέκυψε χθες στα τραύματά του.Ο 40χρονος Αμάρ Γαρσάλα πατέρας τριών παιδιών, είχε υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα τρίτου βαθμού.