Μία πυρκαγιά, που οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, κατέστρεψε 10.000 στρέμματα και απειλεί το θέρετρο Ελ Όγιο στην Παταγονία της Αργεντινής, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Πασχίζουμε να καταστείλουμε την πυρκαγιά, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, που οφείλονται στην ξηρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες των 33 βαθμών», τόνισε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιοχής Τσουμπούρ Μάρτιν Μπούσι

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως 150 πυροσβέστες και μέλη διασωστικών ομάδων συμμετέχουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που κατ’ αυτούς οφείλεται σε εμπρησμό. «Υπήρξαν τουλάχιστον 20 εστίες εγκληματικής φύσεως που κατασβήσθηκαν από τους πυροσβέστες», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Σαράντα άνθρωποι απομακρύνθηκαν, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί, υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Χαβιέρ Τουρινάν, καλώντας παράλληλα όλους όσους εξακολουθούν και βρίσκονται στα δάση να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν πολλαπλασιαστεί οι δασικές πυρκαγιές στην Αργεντινή και στη γειτονική Χιλή, όπου δεκάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν απανθρακωθεί ήδη.