Την πεποίθηση ότι οι εγχώριες πολιτικές διαμάχες θα παρεμποδίσουν τη λεπτομερή δουλειά που χρειάζεται για το Brexit εξέφρασε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, ο οποίος προέβλεψε ότι η πιθανότητα να συμβεί η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έως τον Μάρτιο του 2019 είναι «απειροελάχιστα μικρή».

Ο Τζάστιν Ουέλμπι, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που έχει εκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο, ζήτησε τη σύσταση μιας διακομματικής επιτροπής για το Brexit, προειδοποιώντας ότι από τότε που η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έχασε την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, υπάρχει ο πειρασμός κάθε διαφωνία να ανάγεται σε ψήφο εμπιστοσύνης.

«Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες μεμονωμένες συμφωνίες για να επιτευχθούν», δήλωσε σήμερα ο Ουέλμπι στο ραδιόφωνο του BBC. Και συμπλήρωσε: «Εάν η κάθε μία εξ αυτών πρέπει να υποστηριχθεί ως σημείο εμπιστοσύνης στη Βουλή των Κοινοτήτων…. η πιθανότητα να επιτευχθεί αυτό σε σχεδόν 18 πλέον μήνες είναι απειροελάχιστα μικρή».

Ο Ουέλμπι, που είναι μέλος της Βουλής των Λόρδων, δήλωσε ότι ενώ κάποια σημαντικά ερωτήματα, όπως η συμμετοχή στην ενιαία αγορά της ΕΕ, αποτελούν «τεράστιες πολιτικές αποφάσεις», υπάρχουν χιλιάδες άλλα πράγματα τα οποία μπορούν να αποφασιστούν από μια επιτροπή.