Σε συμφωνία για την «ενίσχυση» της συνεργασίας τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας κατέληξαν σήμερα σε συνάντησή τους στη Βρετανία ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, και ο πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι.

«Μεταξύ των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουν η Βρετανία και το Πακιστάν βρίσκονται ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και η βία των εξτρεμιστών. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός είναι προβλήματα παγκόσμιας κλίμακας και πρέπει να καταπολεμηθούν ενισχύοντας την συνεργασία σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο», διευκρινίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στην περιοχή Τσέκερς, στη νοτιοανατολική Αγγλία.

Οι Κάμερον και Ζαρντάρι έδωσαν έμφαση στη «στενή συνεργασία» των αστυνομιών και των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών και σημείωσαν ότι αυτή η συνεργασία «πρέπει και θα ενισχυθεί».

Για το λόγο αυτόν, η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι θα μεταβεί το φθινόπωρο στο Πακιστάν και ο Κάμερον αποδέχθηκε πρόταση του Ζαρντάρι να μεταβεί και ο ίδιος σύντομα στο Πακιστάν, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν υπάρχουν περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις επισκέψεις αυτές.

Η επίσκεψη του Ζαρντάρι στη Βρετανία, που άρχισε την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο, δεν ματαιώθηκε παρά τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Κάμερον στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ινδία, με τις οποίες κατηγορούσε το Πακιστάν ότι εξάγει τρομοκρατία.