Ανοιχτό άφησε ο Ιρλανδός υπουργός Ενέργειας Πατ Ράμπιτ το ενδεχόμενο περικοπής των μισθών στο δημόσιο τομέα, επικαλούμενος την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τις συνέπειες της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Το Δουβλίνο είχε δεσμευτεί να μην περικόψει τους μισθούς και να αποφύγει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εάν τα συνδικάτα συμφωνούσαν σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου, αλλά και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερες ώρες βάσει της λεγόμενης συμφωνίας «Κρόουκ Παρκ», που είχε συναφθεί το Μάρτιο του 2010.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου τομέα αφήνουν να εννοηθεί ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εάν η συμφωνία αθετηθεί.

Από τις αρχές Νοεμβρίου η ιρλανδική κυβέρνηση αναθεώρησε δύο φορές τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2012. Ο υπουργός Ενέργειας Ράμπιτ προειδοποίησε ότι το μέλλον της συμφωνίας στη σημερινή μορφή της θα εξαρτηθεί από το πώς θα κινηθεί η οικονομία.

Από το 2008 η Ιρλανδία έχει προχωρήσει σε μειώσεις των μισθών στο δημόσιο τομέα ύψους 15% κατά μέσον όρο, ωστόσο ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη καλούν το Δουβλίνο να μειώσει εκ νέου τους μισθούς.