Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μασάκα, Ουγκάντα. Η καθημερινότητα στο μικρό χωριό

phtwee2

Ένα αγόρι κάθεται έξω από το σπίτι του στο χωριό του κοντά στη Μασάκα της Ουγκάντας.

Dzhezkazgan, Καζακστάν. Επέστρεψε στη Γη ο κοσμοναύτης Όλεγκ Νοβίτσκι

phtwee1

Στη Γη επέστρεψε ο ρώσος κοσμοναύτης Όλεγκ Νοβίτσκι μετά από την πολύμηνη παραμονή του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)

Νέο Δελχί, Ινδία. Νέο κύμα καύσωνα

phtwee4

Κύμα καύσωνα σαρώνει για μία ακόμη φορά το Νέο Δελχί της Ινδίας και νεαρά αγόρια βρίσκουν ανάσες δροσιάς στα ποτάμια της πόλης.

Γκαουχάτι, Ινδία. Ένα μικρό αγόρι, ζώα και πτηνά ανάμεσα στα σκουπίδια

phtwee5

Ένα μικρό αγόρι ψάχνει ανακυκλώσιμα υλικά ανάμεσα σε πελαργούς και αγελάδες σε χώρο αποκομιδής απορριμμάτων στα περίχωρα του Γκαουχάτι στην Ινδία.

Κουλουμπά, Ουγκάντα. Μεταφέροντας τα υπάρχοντα μιας οικογένειας με ένα μηχανάκι

phtwee10

Περίπου 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν έχουν καταφύγει στις γειτονικές χώρες, με την Ουγκάντα να φιλοξενεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο. Η Ουγκάντα παίρνει εύσημα από τους παγκόσμιους ηγέτες για την πολιτική της υποδοχής προσφύγων που εφαρμόζει. Στην εικόνα, ένας αστυνομικός παρακολουθεί έναν ταξιτζή μοτοσυκλέτας που έχει φορτώσει υπάρχοντα μιας οικογένειας προσφύγων και τα μεταφέρει σε έναν από τους καταυλισμούς.

Λονδίνο, Αγγλία. Η πρώτη φωτογραφία των τρομοκρατών

phtwee3

Την πρώτη φωτογραφία του ενός εκ των τριών δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Λονδίνο έδωσαν στη δημοσιότητα τα ΜΜΕ. Στη φωτογραφία ο δράστης είναι στο έδαφος μετά τα αστυνομικά πυρά που έχει δεχθεί με την αστυνομία να επιβεβαιώνει αργότερα ότι τόσο αυτός όσο και οι άλλοι δύο τρομοκράτες είναι νεκροί.

Σριναγκάρ, Ινδία. Αγόρια διαβάζουν το Κοράνι

phtwee6

Αγόρια από το Κασμίρ της Ινδίας διαβάζουν το Κοράνι στο εσωτερικό του ναού Shiekh Abdul Qadir Jeelani κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στη Σριναγκάρ.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική. Καταιγίδα σάρωσε την περιοχή

phtwee7

Ένα αυτοκίνητο «πνίγεται» στα νερά από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε το Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ. Λίγο πριν βγει στη σκηνή

phtwee8

Μια Drag Queen ετοιμάζεται να βγει στη σκηνή για να εμφανιστεί στο Wigstock 2017 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Το Wigstock είναι το φεστιβάλ κατά το οποίο συγκεντρώνονται χρήματα για το AIDS.

Hyderabad, Ινδία. Μία εναλλακτική στη γιατρειά του άσθματος

phtwee9

Μία οικογένεια χρησιμοποιεί ένα στυλό για να κρατήσει το στόμα ενός μικρού ασθενούς με άσθμα ανοιχτό στην προσπάθειά τους να το γιατρέψουν! Κάθε χρόνο χιλιάδες ασθενείς με άσθμα συρρέουν στην οικογένεια Bathini Goud για να τους θεραπεύσει με τη μυστική φόρμουλα που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν. Τα βότανα εισάγονται στο στόμα μιας ζωντανής σαρδέλας και γλιστρούν στον λαιμό του ασθενούς.