Κρίσιμες θα είναι οι βουλευτικές εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου στη Ρωσία, με το κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, «Ενωμένη Ρωσία» να σημειώνει πτώση έως και 9 μονάδων, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Σήμερα, ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην τελευταία του ομιλία ενόψει των εκλογών της Κυριακής, κάλεσε τους ψηφοφόρους να είναι ενωμένοι και να αποτρέψουν τη πολιτική ζωή της Ρωσίας να μετατραπεί σε ένα «τσίρκο».

Μιλώντας σε ένα ναυπηγείο στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν με την ψήφο τους δύναμη στη νέα Βουλή και μια ισχυρή εντολή για το κόμμα της «Ενωμένης Ρωσίας».

Πάντως, το κυβερνών κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές για την Κάτω Βουλή, ωστόσο τόσο ο Πούτιν όσο και ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προσπαθούν να αποτρέψουν την πολύ πιθανή μείωση των ποσοστών της «Ενωμένης Ρωσίας».

Παράλληλα, ο Πούτιν θέλει να διασφαλίσει την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα στις εκλογές του 2012.

«Εάν ο κόσμος βλέπει τους πολιτικούς να διαπληκτίζονται και να μαλλιοτραβιούνται όπως γίνεται σε γειτονικές χώρες, τότε δεν πρόκειται να έχουμε ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική» επεσήμανε ο Πούτιν.

«Εάν ο κόσμος θέλει να δει σόου, τότε να πάει στο τσίρκο, ή στο θέατρο ή στο σινεμά», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο Μεντβέντεφ που είναι επικεφαλής της «Ενωμένης Ρωσίας» στις εκλογές της Κυριακής, θα γίνει πρωθυπουργός αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές.

Σημείωσε όμως ότι η χώρα θα κάνει ένα βήμα πίσω εάν η Βουλή, που θα προκύψει θα είναι διαιρεμένη, όπως ήταν το 1990, όταν τα κόμματα εξουσίας πάλευαν για ενίσχυση της επιρροής τους.