Ο δημόσιος χώρος στην Times Square στη Νέα Υόρκη διπλασιάστηκε μετά τον επανασχεδιασμό της πλατείας από το αρχιτεκτονικό γραφείο Snohetta.

Αυτό το οποίο, στο παρελθόν, ήταν μια περιοχή με έντονο κυκλοφοριακό «μεταμορφώθηκε» σε έναν δημόσιο χώρο 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην καρδιά του Μανχάταν.

pltmmam1

Το πρότζεκτ -γνωστό ως «Παπιγιόν»- βρίσκεται στο κέντρο της θεατρικής συνοικίας, στην Times Square και ορίζεται από την Μπρόντγουεϊ και την 7η λεωφόρο, μεταξύ της 42ας και 47ης οδού.

Το πρώτο τμήμα της πεζοδρόμησης από το Snohetta εγκαινιάστηκε την άνοιξη του ’14. Από τότε, οι τραυματισμοί πεζών μειώθηκαν κατά 40%, τα οδικά δυστυχήματα κατά 15% και η συνολική εγκληματικότητα στην περιοχή κατά 20%.

pltmmam2

Εκτιμάται, επιπλέον, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή μειώθηκε έως και κατά 60%, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

pltmmam3

«Με τη σύλληψη του πρότζεκτ, ως κάτι του οποίου η επιτυχία δεν θα μετρηθεί μόνον από την καινούργια αισθητική του, αλλά επίσης από τα μακροπρόθεσμα φυσικά, ψυχολογικά και οικονομικά οφέλη στην κοινότητα του, η επανεφεύρεση της Times Square είναι ένα μοντέλο για το πώς η σχεδίαση των αστικών τοπίων μας μπορεί να βελτιώσει την υγεία και ευημερία των χρηστών της, την ίδια στιγμή που προσφέρει μια σημαντική σκηνή για δημόσια συγκέντρωση» τόνισε ο αρχιτέκτονας -και εκ των ιδρυτικών μελών του Snohetta – Craig Dykers.

pltmmam5 pltmmam6 pltmmam7 pltmmam8 pltmmam9 pltmmam10 pltmmam11 pltmmam12 pltmmam13 pltmmam14