Παραμένουν σοβαρότατες αποκλίσεις μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στο περιουσιακό, δήλωσε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον κ. Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο κ. Χριστόφιας είπε πως κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε ελεύθερη συζήτηση πάνω σε διάφορα άλλα θέματα, η οποία, όπως ανέφερε, χρειάζεται σιγά-σιγά να γίνει με τον κ. Έρογλου. Στο διαπροσωπικό επίπεδο, πρόσθεσε, τα πράγματα δεν είναι άσχημα.

Σε δηλώσεις της η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτεχναϊμ, ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση κύλησε σε εποικοδομητικό κλίμα και πρόσθεσε ότι οι δύο ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση για το περιουσιακό.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι θα ήθελε να τερματίσει την αποστολή του, «αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία έως το τέλος του έτους». Κι αυτό, σημειώνεται παρά τις προγενέστερες αισιόδοξες δηλώσεις του, που ακολούθησαν το γεύμα μεταξύ Χριστόφια – Έρογλου την περασμένη εβδομάδα.