Ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο «με τη χειρότερη θέα του κόσμου» με την υπογραφή του διάσημου καλλιτέχνη δρόμων Banksy άνοιξε στη Βηθλεέμ, στο σημείο όπου βρίσκεται το τείχος που χωρίζει την Παλαιστίνη από το Ισραήλ.

Το μικρό ξενοδοχείο «Walled Off Hotel» έχει μάλιστα και ένα δωμάτιο που φέρει το όνομα του καλλιτέχνη. Ανάμεσα στις εικόνες που κοσμούν τους τοίχους του εκείνη ενός Παλαιστίνιου και ενός Ισραηλινού να παίζουν μαξιλαροπόλεμο.

ban2

Το ξενοδοχείο έχει και τη δική του art gallery καθώς και μια έκθεση αφιερωμένη στο Τείχος της Δυτικής Όχθης. Τα εκτιθέμενα έργα και αντικείμενα είναι δωρεές από Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς πολίτες.

Το ξενοδοχείο ανεγέρθηκε υπό πλήρη μυστικότητα εδώ και 14 μήνες στη Δυτική Όχθη και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη περιοχή δεν έχουν ανακοινώσει αν γνώριζαν κάτι για την ανέγερση του.

ban3

Μάλιστα ο Banksy αποφάσισε να… διαφημίσει το ξενοδοχείο του με έναν ανατρεπτικό τρόπο: όπως λέει έχει τη χειρότερη θέα από οποιαδήποτε ξενοδοχείο στον κόσμο, καθώς κάθε δωμάτιο βλέπει κι ένα φυλάκιο ή μια μπάρα – σύμβολα της καταπίεσης των Παλαιστινίων, όπως αναφέρει. Πάντως, το ξενοδοχείο του επιφυλάσσει ένα «θερμό καλωσόρισμα σε ανθρώπους και από τις δυο σπαρασσόμενες πλευρές αλλά και από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο».

ban1

ban4

ban5

ban6

ban7