«Τις ημέρες αυτές μίλησα με τον Μπερλουσκόνι και μου δόθηκε η εντύπωση ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί. Δεδομένων και των εξελίξεων πιστεύω ότι, πιθανότατα, η πλειοψηφία, στο κοινοβούλιο, έπαψε να υφίσταται, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να επιμένουμε άσκοπα», τόνισε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai Τre.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι πολλοί βουλευτές που εκλέχθηκαν με την κυβέρνησή αποφάσισαν να περάσουν στην αντιπολίτευση. «Ας ζητήσουμε, λοιπόν, να εκφρασθεί και πάλι ο κυρίαρχος λαός, διότι αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας» πρόσθεσε.

«Η Λέγκα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά τα προβλήματα θα προέλθουν από το μπερλουσκονικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας, που εγκαταλείπεται καθημερινώς από τους βουλευτές του» είπε ο Μαρόνι.

Χθες και η βουλευτίνα και τηλεπαρουσιάστρια Γκαμπριέλλα Καρλούτσι αποφάσισε να διαχωρίσει την θέση της από τον Λαό της Ελευθερίας και να προσχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κεντρώου κόμματος Udc. «Τάσσομαι υπέρ μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής. Δεν ενημέρωσα, όμως, τον Σίλβιο, διότι τον αγαπώ», δήλωσε η Καρλούτσι.

Σύμφωνα, πάντως, με πολιτικούς παρατηρητές, οι δυσαρεστημένοι βουλευτές που σκέπτονται να εγκαταλείψουν τον Καβαλιέρε, φθάνουν, συνολικά, τους σαράντα, ενώ δεν αποκλείεται ο Σίβιο Μπερλουσκόνι να δημιουργήσει ένα νέο, μικρότερο κόμμα, μόνο με τους στενότερους συνεργάτες του.

Κύριος στόχος του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, θα ήταν, σε αυτή την περίπτωση, η εξασφάλιση της δικαστικής ατιμωρησίας για όλες τις υποθέσεις του που εκκρεμούν.