Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά σε συγκέντρωση υποστηρικτών του, τόνισε: «Κάναμε όλους τους αναγκαίους υπολογισμούς και η κυβέρνησή μας, χαίρει της απαιτούμενης υποστήριξης στο κοινοβούλιο.
Η επιστολή μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε θετικές αντιδράσεις εκ μέρους όλων των εταίρων μας, αλλά και του προέδρου Ομπάμα. Όσοι δεν στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή και τη Γερουσία, πάντως, θα πρέπει να θεωρηθούν προδότες», πρόσθεσε ο Σ. Μπερλουσκόνι.
Οι αναλυτές εξακολουθούν να θεωρούν ότι η εβδομάδα, που ξεκινά αύριο, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον πρωθυπουργό. Από την Τρίτη, αρχίζουν στη Βουλή οι ψηφοφορίες, με τις οποίες θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα ο οικονομικός ισολογισμός του δημοσίου του 2010 και αμέσως μετά, τα μέτρα οικονομικής ανάπτυξης.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πάντως, σε όλο τους το φάσμα, εξακολουθούν να ζητούν την παραίτηση Μπερλουσκόνι και τη σύσταση κυβέρνησης «ευρείας συμμετοχής». Σε συνεδρίαση του κεντρώου Τρίτου Πόλου, ο μετριοπαθής πολιτικός Φραντσέσκο Ρουτέλλι ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να μένει κλεισμένος μέσα στο πολεμικό του καταφύγιο και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα κάνοντας, επιτέλους, ένα βήμα πίσω». Ο δε Πιερφερντινάντο Καζίνι, επικεφαλής του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc, κάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι «να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, διότι, δεν πρέπει να δίδεται σε κανέναν το δικαίωμα να χλευάζει την Ιταλία».
Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, υπογραμμίζει ότι «η Ιταλία έζησε μία τόσο κρίσιμη περίοδο μόνον κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1943. Πρέπει να συσταθεί αμέσως νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον οικονομολόγο και πρώην Ευρωπαίο επίτροπο, Μάριο Μόντι, για να σωθεί η τιμή της χώρας».