Συνελήφθησαν δύο ακόμη ύποπτοι για τους εμπρησμούς πολυτελών αυτοκινήτων στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, ο αριθμός των πυρπολημένων αυτοκινήτων φτάνει φέτος τα 500.

Οι δύο ύποπτοι ήταν άντρες, 28 και 31 ετών, και συνελήφθησαν σε συνοικία της γερμανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, οι δύο άντρες πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα εκείνο το βράδυ.

Ένας 28χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα, που είχαν συλληφθεί να πυρπολούν ένα αυτοκίνητο τον Αύγουστο, καταδικάστηκαν σε 22 μήνες με αναστολή για εμπρησμό και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η γερμανική αστυνομία δέχεται ωστόσο επικρίσεις καθώς δεν έχει καταφέρει να συλλάβει τους εμπρηστές «εν δράσει», την ώρα, δηλαδή, που ανάβουν το φιτίλι.

Αναφορικά με τα αίτια των εμπρησμών, ένας 27χρονος φανοποιός παραδέχθηκε ότι πυρπόλησε πάνω από 100 αυτοκίνητα εξαιτίας της αγανάκτησής του επειδή δεν μπορούσε να βρει δουλειά. Σύμφωνα με την αστυνομία φαίνεται να δρούσε μόνος.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι για το ένα τρίτο των φετινών εμπρησμών ευθύνονται αριστεριστές οι οποίοι παρακινούμενοι από αισθήματα οργής και φθόνου, εκφράζουν με αυτό τον τρόπο το μίσος τους για τους πλούσιους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων. Οι υπόλοιποι είναι έργο μεμονωμένων ανθρώπων που εκφράζουν απλώς την αγανάκτησή τους.